About Iman

This author has not yet filled in any details.
So far Iman has created 16 blog entries.

ecosky food carnival

Apa kata huh?? LED LIGHT yang amat cantik di Jalan Ipoh?? Kalau tak pergi mesti sakit hati!!

Waaaa tengok gambar tu memang impressive gila!! S​abtu dan Ahad ​ini ​dari pukul 5 petang, Eco Sky akan bertukar kepada wonderland LED (☆▽☆)

Ticket masuk dan parking adalah PERCUMA. Suasana kat sana romantic dan macam di fairy-tale..recommend ni tempat best untuk korang date dengan girlfren/ boyfren. ?

【EcoSky Illumination Flower Show】
Tarikh: 20-21 Mei 2017 (Sabtu & Ahad )
Waktu: 5pm – 10pm
Lokasi: EcoWorld Gallery @ Eco Sky, Lot 3972 & 4189, Jalan Ipoh Batu 6 1/2, Taman Wahyu, 68100 Kuala Lumpur.
#JOMlah: Tengok gambar je hatiku pun dah tertarik..nak pigi juga, siapa nak teman?
By | May 18th, 2017|Categories: Terbahru|0 Comments

fish & co promo

OH MY GOD!! 2hanya bayar price 1?? Σ(☄⊙ω⊙)☄
Bukan tipu!! Sekarang kalau anda order 2 main course yang ditetapkan di Fish & Co. Malaysia, hanya perlu bayar untuk satu je! Maksudnya BUY 1 FREE 1 hoorayyy!

Tempoh Promosi: 11 Mei – 9 Jun 2017
Lokasi: Fish & Co. Malaysia [The Mines, Main Place USJ21 sahaja]

#JOMlah: Nak makan seafood spaghetti..nak makan grilled peri-peri chicken…semua nak makan!
By | May 17th, 2017|Categories: Makan, Promo|0 Comments

mitsui outlet 3 days sales

BERITA HEBAT: 3 Hari sahaja! 90% offer di Mitsui Outlet!

Haaa…berita ni yg paling best dalam minggu ni lahh!!

Mitsui Outlet Park menawarkan promosi yang syiokk sekali sampai 90% diskaun!! Bukan itu sahaja, cash voucher juga akan diberi!!

Tempoh Promosi: 19 – 21 Mei 2017
Lokasi: Mitsui Outlet Park KLIA

❗Brand2 promo❗: Nike | Puma | Clarks | Esprit | Lacoste | Bally | Levis | Ascis | Adidas | Timberland | Triumph | Mango | Etc.

Jom jom jom! Jgn lupa like & share post ni kepada kawan2 ye!

By | May 17th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

Ikea may promotion

[IKEA Promosi hebat Bulan Mei! Harga serendah RM4.90!]

Promosi ni memang berbaloi! Termasuk perabot, katil, peralatan dapur dan lain-lain! Harga terendah serendah RM4.90 je! Lagi pun judah nak dekat Raya kan ~ elok jugak beli sikit2 kan?

Tempoh Promosi: 1 Mei – 4 Jun 2017
Lokasi Promosi: IKEA Cheras / IKEA Damansara

By | May 15th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

tealive RM0.99 promotion 2017

[JOM BELI TEALIVE@RM0.99!]

Promosi hebat lagi untuk jenama teh Tealive! Satu cup hanya perlu RM0.99 dan promosi ini akan mengerus sepanjang bulan Mac! Apakah cara untuk dpt diskaun best ni?? Kalau korang ialah pengguna Digi, boleh beli E-baucar Tealive dari My Digi App dengan price murah RM0.99 dan gunakan baucar ni di mana-mana cawangan Tealive je~

Tempoh pembelian E-baucar: 1-31 Mac 2017
Tempoh penggunaan E-Baucar: sah sehingga 15 April 2017

~

Terms & Conditions

Present the e-voucher from MyDigi app at any Tealive outlets to redeem your free drink worth RM6.50 only.
6% GST included. Subject to additional charges for value above RM6.50.
This app voucher is not entitled for BPoints/Thirstea Points collection.
This app voucher can only be used in a single transaction. Should the value of the receipt be lower than the voucher value, no change shall be given.
This app voucher is not exchangeable for cash.
Not valid with other promotions and/or vouchers.
Tealive reserves the right to change the Terms and Conditions of this promotion at any time.
e-voucher is valid till 15 Apr 2017.

By | March 14th, 2017|Categories: Promo, Viral|0 Comments

starbucks buy 1 free 1

Hooray?? Tiada monday blues lagi! Starbucks sekarang menawarkan promosi BUY 1 FREE 1 dari 6 Mac hingga 27 Mac 2017!

Setiap ISNIN sepanjang tempoh ini, kalau kita beli satu promotional cup dari pukul 5p.m. hingga 8p.m. akan dapat second cup secara PERCUMA!

Apa kita tunngu lagi? JOMlah!

Lokasi: Setiap Cawangan Starbucks (Genting Highlands, Tapah R&R Kiosk and Sunway Lagoon Kiosk dikecualikan.)
Tarikh: 6 Mac – 27 Mac 2017 (ISNIN SAHAJA)
Waktu: 5p.m. – 9p.m.

By | March 11th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

IPC pre reno Promosi

[ PROMOSI HEBAT DI IPC MALL! ] JOMlah ambik beg dan nikmati diskaun syiok yg dapat jimat sehingga 80%!

Sebelum IPC Mall tutup untuk kerja pengubahsuaian, skrg banyak lot kedai kat sana bagi promosi hebat untuk berbagai-bagai barang!! Adalah alat elektronik rumah tangga, komputer, alat komunikasi & tablet, perabot, produk katil dan ape2 jua korang nak kat sini hanya dalam price yg paling murah sekali!

Kak & bang semua dah ready nak beli? Siapa cepat, siapa dapat!

Lokasi: 2, Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Waktu: 10.00a.m. – 10.00p.m.

By | March 9th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

Selepas Hujan Seremban

Jom coba pengalaman yg unik, Getaway di [SELEPAS HUJAN] kat Seremban!

SELEPAS HUJAN ni terletak di Seremban yg dekat dgn Hutan Lipur Jeram Toi, suatu tempat yg sesuai sekali utk releks daripada hiruk-pikuk di bandar! Villa ni terutamanya dibina oleh kayu balak, lobby mereka pun dibuka pada semua pihak dan sangat mesra alam.

Kalau nak plan family trip pun sangat recommended sbb ada banyak aktiviti seperti jungle trekking, memancing dan sebagainya.

Lagi syioknya, bilik mandi mereka kat teres terbuka! So masa shower tu bolehlah enjoy view yang bergunung-ganang bersama dgn kicauan burung didengari, bestnya!

Di hadapan villa ni pun ada fasiliti swimming pool, kalau korang datang dgn gang kawan pasti ada masa yang amat menyeronakkan bersama-sama dalam pool. Terdapatnya service BBQ pada waktu malam dan breakfast kat pagi. ?

Nak makan, releks, main semuanya ada kat sini!

Lagi-lagi sekarang ada suite spexial!
Pakej Bilik Honeymoon ~Pondok Petai Madu~
Ahad-Khamis: RM700@2hari
Jummat-Sabtu: RM700@1 hari
?Jom bawa sayangmu utk valentine yg amat diingati!

Informasi Booking:
Syarat: Rental adalah per satu villa ni.
Yuran(per hari):
a. Ahad-Khamis: RM1400@6pax
b. Jumaat: RM1500
c. Sabtu: RM1600
*Kalau nak tambah orang perlu bayar RM118@1pax
*Second night adanya diskaun! ^^

[Selepas Hujan] Alamat: Lot 3154 Pantai Hill Orchard Resort, Jalan Kampung Pantai, Pantai, 71770 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
No. Tel: +6012-931 5147
Facebook: https://www.facebook.com/Selepas-Hujan-626922950788648/
Laman Web: http://selepashujan.com/wp/

By | February 7th, 2017|Categories: Uncategorized|0 Comments

Creamery Boutique Ice Cream @ PJ

Jom lah hari ini cuba Lava Cookies yg famous gila di Thailand ni di PJ je!
Desert yg paling hot sekali mestilah Lava Cookies mereka, ada 4 jenis yg blh korang pilih:
1. Red Velvet Cookies
2. Monster Macha Cookie
3. Choc-A-Lot Cookie (Pengemar coklat mesti try ?)
4. Brownie Cookie
Creamery Boutique KL
jom lah | Creamery Boutique KL

Lepas tu pilihlah flavour ice cream yg anda suka, ape yg spexial adalah ice cream mereka adalah HOMEMADE, dan terdapat lebih 50 jenis ice cream utk dipilih…waaa dengar pun air liuh dah meleleh?

jom lah | creamery Creamery Boutique KL

Yang bestnya mereka serve lava cookie ni dalam periuk kecil yg seperti toy kami pada zaman dulu..cute kan? Masa nak makan isi cookie tu yg lembut dgn ice cream, kadang cool kadang hot dlm mulut rasa sedapppp gile!
jom lah | Creamery Boutique KL

Creamery Boutique KL

jom lah | Creamery Boutique KL

jom lah | Creamery Boutique KL

Dah tak sabar nak makan? Jom!
No. Tel: 03-77316222
Alamat: T-30, Third Floor, Atria Shopping Gallery, Jalan SS22/23 Damansara Jaya, Petaling Jaya, Malaysia.
By | January 21st, 2017|Categories: Makan|0 Comments

TeddyVille Museum @ Penang

SukaTeddy bear tak? Kalau suka memang wajib datang kt muzium Teddy bear yg pertama kat Malaysia ni!

Muzium ni ada kat Penang je! Kat dalam muzium ni ada lebih kurang 3 ribu teddy bear yg semua comel2! Yg kecik sampai besar semua ada!

Kat muzium ni ada 4 bahagian. 1st yg cerita pasal asal usul teddy bear ni. Kedua cerita pasal sejarah Pulau Penang. Yg ketiga pasal makanan yg sedap2 yg ada kat Penang ni. Keempat pasal tempat pelancongan kat Penang.

TeddyVille penang jom lah

TeddyVille penang jom lah

TeddyVille penang jom lah

TeddyVille penang jom lah

Teddy bear ni asalnya dari Barat. Tapi kat dalam muzium ni, teddy bear tu dh ‘dimalaysiakan’. Tu yg paling spesial pasal muzium ni. Diorang pakaikan baju kat teddy bear tu pastu letakkan kat set2 yg bertemakan tempat perlancongan kat Penang ni.

TeddyVille penang jom lah

TeddyVille penang jom lah

Jadi, kalau masuk je kat dlm ni, mesti rasa mcm tengah jalan kat tempat pelancongan Penang, tapi org2 semua dh digantikan dengan Teddy bear yg semua comel2!

Kat sini boleh selfie tangkap gambar dengan teddy bear, nak pegang peluk pun boleh tau!

TeddyVille penang

Tempat ni memang sesuai untuk semua orang. Budak2 atau orang dewasa semua boleh. Sambil2 tengok teddy bear yg comel2 boleh belajar sejarah Pulau Penang ni jugak.

Lepas dah datang muzium ni rasa tk sanggup nk balik tu, bolehlah beli teddy bear buat kenang-kenangan!

TeddyVille Museum
Alamat:54, Jalan Low Yat, Puncak Ria, 11100 Batu Feringghi, Pulau Pinang, Malaysia
Masa lawatan, Sabtu dan Ahad,9am-6pm
Website:http://teddyvillemuseum.com/

By | January 16th, 2017|Categories: Lancong|0 Comments