About Farah

This author has not yet filled in any details.
So far Farah has created 9 blog entries.

may mcdonalds free french fries

WOW! Boleh dpt French Fries McD secara FREE?!!! Ya jangan terkejut! Pencinta french fries sekarang dimanfaatkan!

Jika perbelanjaan anda di McDonald Drive-Thru lebih daripada RM20, satu FREE french fries akan diberi kepada anda! Promosi akan dieters sepanjang bulan Mei ini…Jomlah! Tak sabar nak makan dah! ???

** Jika tidak ada pelekat kereta VIP, anda boleh dapatkannya dimana2 cawangan McDonald ~

By | May 17th, 2017|Categories: Makan, Promo, Terbahru|0 Comments

sakae sushi RM 1 promosi

[Sakae Sushi RM1 sahaja!]
Kadang-kadang rasa nak makan sushi? Then set target anda di SAKAE SUSHI sekarang! Bulan Mac & April ni, Sakae Sushi bagi offer hebat untuk member-member mereka dengan beberapa jenis sushi yang bernilai RM1 sahaja! JOM coba!
Sushi@Promosi – RM1
1) Soseji Cheese Maki
1-15 Mac
2) Fried Kani Fumi
16-31 Mac
3) Egg Mayo Gunkan
1-15 April
4) Futo Maki
16 – 30 April

 

By | March 23rd, 2017|Categories: Makan, Promo|0 Comments

MaybankPay Amazing Deals From Monday – Friday

MaybankPay Amazing Deals From Monday – Friday

Say goodbye to bulky wallets with MaybankPay, the first mobile wallet in Malaysia. Use MaybankPay at any Visa payWave outlets to enjoy fast, easy and safe shopping. Download the app on your Android devices today.

How?

Extended offers from Monday to Friday just for you! Enjoy complimentary doughnuts and movie tickets when you tap to pay with #MaybankPay!

Use your MaybankPay at any participating payWave merchants below

*Terms and Conditions apply

Promotion Period: Valid till 31 March 2017

Click here for Terms & Conditions

By | March 19th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

Hello Kitty Big Sales

[HELLO KITTY BIG SALES]

Peminat HELLO KITTY lihat sini!!
Skrg barangan tulen Hello Kitty hanya dari RM0.99!

Banyak lagi produk yg menarik akan dijual seperti cawan, lunch box, beg, touch N go, dan dompet yg camel  Hati Jomlah sudah tertangkap sewaktu nampak muka comel Hello Kitty tu~Tak sabarlah nak sapu semua produk kat sana!! Lagi sape yg ada girlfren kan peluang best untuk beli hadiah bagi sayangmu?

Selain itu, mereka juga bagi offer best untuk budak birthday Mac?Korang hanya perlu tunjuk IC, dan beli satu produk Hello Kitty terus boleh dapat satu lanyard yang cantik. Tapi stock ada limitnya so siapa cepat siapa dapat!

Lokasi: Ground Floor, The School @ Jaya One, Petaling Jaya
Tarikh: 10 Mac – 12 Mac 2017
Waktu: 10.30a.m. – 8.00p.m.

By | March 11th, 2017|Categories: Promo, Terbahru|0 Comments

Choo Choo Chicken

Cem mana ni boleh buat burger nasi huh? Nak cuba jom pergi Choo Choo Chicken!

Restoran ni ala-ala korean stlye, ayam goreng dorang kulitnya digoreng sampai ranggup tapi isinya masih soft and Q….Yg pentingnya tak berminyak! Secret mereka adalah gunakan tepung yg dibuat sendiri, tak dapat korang nak cari di luar lagi, hanya SINI!

choo choo chicken

choo choo chicken

Nak buat taste tu enak lagi pilihlah 5 jenis sos yg beza: Garlic, spicy, soy, sweet dan honey soy! Setiap sos adanya cirinya yg spexial..JOMlah sekarang tulis entry ni pun rasa nak makan balik ?

choo choo chicken

jom lah | choo choo chicken

Dish yg agak populer tu [potato] mereka, pastinya extra lembut dan gurih!

choo choo chicken

Lagi satu signature dishnya [Rice burger], apa ertinya burger nasi? Ia adalah idea baru dan roti burger tu diganti oleh kombinasi sticky rice, kimchi dan seaweed dengan daging dan tuna..mmg lezat!

jom lah | choo choo chicken

Lagi-lagi nak try [Rose Chicken] mereka, satu roti yg diiringi oleh 12 ayam goreng, cam simple je kan? Surprisenya dlam rotitu, dlamnya adalah cheesy cream soup untuk makan dgn ayam goreng! Wajib coba?

jom lah | choo choo chicken

Menu recommend JOMlah:

1.Rose Chicken@RM41.90
2.Cham Chi Spicy Rice Burger@RM10..90
3.FongChoo A@RM24.90
4.6 Pieces Tender (Filler) + Cham Chi Mini Rice Burger@RM17.90
5.Kim Chi Ramen@RM13.90
6.Tendon (3pcs tender fillet) + Bulgogi Mini Rice Burger@RM14.90
7.4 Pieces Wing & Drumlet + Wedges@RM14.90
8.Spicy Ramen@RM13.90
9.Tokbokki Ramen@RM10.90

Choo Choo Chicken [PORK FREE] Facebook: https://www.facebook.com/pg/choochoochickenmalaysia
Waktu dibuka: (Isnin-Ahad) 11.00am – 10.30pm
Lokasi & No. Tel:
1) Subang Jaya (03-56210772)
2) Setapak PV123 (03-41313160)
3) Puchong (03-80516985)

By | January 22nd, 2017|Categories: Makan|0 Comments

Bayou Lagoon Park Resort @ Melaka

Cuti? Dah tak de idea nak pergi mana? Ke baru nak fikir idea nak jalan2 makan angin? Jom lah datang kat Bayou Lagoon Park Resort!

Bayou Lagoon Park Resort ni kat Melaka. Drive lebih kurang 20 minit je dari bandar melaka dah boleh sampai kat tempat untuk start mood holiday!

Kat sini memang kira pakej lengkap lah untuk cuti ni. Tak payah penat2 nak cari hotel, restaurant atau tempat nk beraktiviti pun. Sebab kat resort ni semua ada. Jadi sesuai sangat untuk orang yg suka enjoy!

Kalau nak ajak member2 atau family datang bercuti kat sini gurantee best sbb bilik kat sini luas besar dan confirm selesa.

Bayou Lagoon Park Resort

Bayou Lagoon Park Resort

Kalau tetiba nak rasa main air sbb cuaca yang panas ni,tempat ni memang sesuai sbb ada taman tema air yang ada gelongsor air yang pusing2 tu, bumper car dengan kereta api mini pun ada!

Jadi  sesuai sgt untuk keluarga yang ada budak kecik sbb budak2 mesti suka. Datang dengan member2 pun pasti sesuai nk tgh enjoy2 untuk lepas kan stress kerja.

Harga untuk masuk theme park ni pun murah je. Kalau weekday, dewasa baru rm22 sorg. Kanak2 rm16 sorg. Kalau weekend, School & Public Holiday,  dewasa baru rm28 sorg. Kanak2 rm20 sorg. Kanak2 bawah 3 feet masuk free je!

Bayou Lagoon Park Resort

Kalau rasa tak cukup lagi enjoy kat taman tema air tu, boleh try pulak cinema 9D. Ha mesti tak biasa kan dengar panggung wayang 9D ni sbb yang ada selalu dengar 3D je.
Yang 9D ni gabungan 3D dengan pakai spec 3D, seat yang boleh gerak2 mengikut jalan cerita, sound effect DAN effect2 special yang tidak boleh anda jangkakan!

Rasa tak cukup lagi cinema 9D tu? Kat sini ada jugak museum 3D! Ada lebih kurang 55 lukisan 3D kat dinding yang pasti anda tak prnh lagi nampak kat mana2.
Ada style aquarium, egypt dan tema2 lain yang pelik2 yang 100% sesuai untuk kaki selfie!

Bayou Lagoon Park Resort

Bayou Lagoon Park resort ni pasti sesuai untuk semua orang tak kira lah budak2 ke dewasa ke warga emas untuk datang bercuti. Jom datang kat sini untuk lupakan stress kerja atau stress yang selalu traffic jam kat bandar tu.

Hubungi 06-2330888 atau email reserve@bayoulagoon.com.my sekarang untuk dapatkn discount 10%!

Bayou Lagoon Park Resort
Alamat: Amari Villa, Bayou Lagoon Park Resort, Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil, Melaka, Malaysia
No. Telefon : 06-233 0888
Fb: https://www.facebook.com/bayoulagoon/
L
aman web: http://www.bayoulagoon.com.my/

By | January 12th, 2017|Categories: Lancong, Promo|0 Comments

Boutique Hotel Bertema Kamera @ Bukit Bintang

Penat shopping kat area KL? Tak larat nk balik? Ke tak habis lagi atau tk puas shopping kat KL? Overnight lah kat hotel Gold3 Boutique Hotel! Dua org cuma Rm128+ je!

Hotel ni sebelah Farenheit 88 ni mng strategik lah lokasi sbb dekat dgn semua trmpat2 shopping dgn area pelancongan yg best. Pergi Pavillion, bukit bintang, Sungei wang atau nk naik monorel ke semua jalan kaki untuk 5 minit je dh blh smpai.

Gold3boutiquehotel

Gold3 Boutique Hotel ni sebenarnya hotel bertemakan kamera. Dlm hotel ada byk jenis kamera lama2 dan antik. Ada byk jenis kamera mcm kamera analog, kamera kotak, kameta TLR, kamera rinse tinder dan byk lagi diletakkn kat atas rak.

Gold3boutiquehotel

Gold3boutiquehotel

Hotel ni pun ada byk hiasan dinding yg direka dan disusun dgn kamera2. Masuk je hotel ni mesti dpt rasa class yg berbeza dgn style yg sngt selesa dn tenang.

Gold3boutiquehotel

Kat dlm bilik, heater, TV, bilik mandi semua lengkap. Jadi jangan risau, lps dh lepak kat area KL ni blh lah balik bilik untuk rehat2. Servis pun pastinya layanan tip top.

Gold3boutiquehotel

Gold3boutiquehotel

Gold3boutiquehotel

Kalau pilih untuk stay kat Family Suite atau Superior Tripe Room, anda blh dpt makan breakfast ala2 american/english kat Greyhound Cafe yg berharga rm28+ untuk free tau! Bagi yg duduk bilik lain pun akan dpt voucher discount untuk breakfast dengan hanya Rm18 je!

Gold3boutiquehotel

Dah penat jalan round2 KL ni atau penat shopping, boleh pergi kat Lavish Spa kat Farenheit 88 untuk relax dgn buat spa,sauna, makan dan banyak lagi untuk hanya rm68 sorang. Haa kalau anda tinggal kat Gold 3 Boutique Hotel ni, boleh lagi dpt discount 20% tau untuk servis manicure dan pedicure!

Tak yah fikir banyak dh! Dah penat jalan dgn shopping tu dtg kat Gold 3 Boutique Hotel yg mmg sesuai untuk anda rehat.
Ingat tau! Book sekarang untuk dpt kan discount 10% dgn code(staygold13) sebelum 28/2/2017!!

Gold 3  Boutique Hotel
Alamat: Lot B5, 1 Floor, KL Plaza, Block B, 179 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur
No tel: 03- 2110 3965
Facebook: www.facebook.com/gold3hotel/
Website: https://gold3hotel.com/

By | January 12th, 2017|Categories: Lancong, Promo, Terbahru|0 Comments

MyBalloonFiesta is back @ DesaParkCity 10-12th March 2017!

Minat belon udara panas? Jomlah datang kat [My Balloon Fiesta] ! Masuk tahun 2017, dah kali ke 9 pesta ni diadakan kat Malaysia. Kali ni, pesta akan diadakan kat Desa Park City bermula tarikh 10/3 sampai 12/3/2017!

myballoonfiesta

Ada banyak gila jenis bentuk dan warna belon udara panas kat pesta tu nanti. Yang selalu hanya dpt tengok depan tv atau video youtube je kat luar Negara, wajib datang time ni untuk tengok depan2.

Bagi yang suka enjoy time petang2 tu datang lah pesta ni, boleh menikmati permandangan petang kat tepi tasik dengan belon2 yang akan diterbangkan kat langit.

Selain daripada pertunjukan belon udara panas, penganjur ada jugak sediakan banyak aktiviti yang sesuai bagi semua yang datang tak kira umur.

Kalau nak try naik belon udara panas ni and dapatkan experience yang rare ni, senang je! Join club {MyBalloonClub}, pastu dah boleh naik belon and boleh lah dpt rasa perasaan kat awang-awangan tu.

myballoonfiesta

Kalau dah join jadi ahli {My Balloon Club}, member akan dapat sarapan pagi secara layan diri, persembahan jazz secara langsung dan bpaling penting adalah dapat tengok belon udara panas dekat depan mata je!

Setahun sekali je pesta ni ada tau! Jadi jommm beli ticket sekarang!

{ My Balloon Fiesta} ke- 9
Tempat: Desa Park City, Kuala Lumpur
Tarikh: 10/3/2017 – 12/3/2017
Masa: 3.30pm – 10 pm
Harga ticket: Dewasa – RM30
Kanak-kanak – RM20 ( Harga semasa, sila mengunjungi laman web untuk perubahan harga semasa)
Laman Web: https://myballoonfiesta.squarespace.com
Facebook: Myballoonfiesta

By | January 10th, 2017|Categories: Viral|0 Comments

Qureshi Malaysia @ TPCKL

Hai, kawan kawan!

Hari ini, Jom Lah berpeluang utk merasa makanan India yg autentik.

Qureshi Malaysia

Jom intai apa yg baru dan special!

Jom Lah disajikan dengan beberapa main course: Murg Pasanda, Fish Moilee, Subz Miloni, Dal Qureshi, Dum Gosht Lacknawi Biryani dan Samoug Naan. Nama makanan pelik2 gitu krn namanya dipetik dari Bahasa India.

Qureshi Malaysia

qureshi Malaysia

Lamb Biryani dia korang…Hidangan ini mesti dicuba!

qureshi malaysia

Ala carte menu Rosemary Tandoori Prawns. Memang syok makan prawn yang large size ini…

Rasa nak diet sikit? Ini Kachumber with feta salad option yg baik jugak.

qureshi Malaysia

Favourite! Tandoori ayam yums.

Tanya lidah mana suke!

Kalau korang mencari tempat makan utk candlelight dinner atau celebrate birthday party, boleh la book table. Affordable dan berbaloi-baloi sebab Qureshi tawarkan makanan standard hotel pada harga dan rasa yang tidak mengecewakan!

Kalau ade group bear jugak boleh consider dine in kat private room sini.

By | December 20th, 2016|Categories: Makan|Tags: , , , , |0 Comments